Belanghebbende en beleid

Belanghebbende en beleid

Iedereen is het er wel over eens dat belanghebbende gehoord dienen te worden bij het maken van beleid. Vreemd genoeg is dit in Amsterdam nog niet altijd de norm. Hierdoor worden deze vaak pas gehoord worden als het gehele plan al bijna af is, waardoor er bijna niks meer aangepast kan worden. Om die reden moeten belanghebbende in de vorm van (geloot?) individuen en/of belangengroepen verplicht vroegtijdig betrokken worden bij de opstellen van het gemeentelijke beleid.

Points

Door de bewoners en andere (verplicht) vroegtijdig te betrekken bij het beleid gaat de politiek meer leven in de gemeenschap. Iedereen raakt meer betrokken bij de omgeving, wat goed is voor de Sociale cohesie en de kwaliteit van het beleid. Dit wordt namelijk d.m.v een open proces uit meerdere verschillende invalshoeken benaderd en de draagkracht kan al gelijk gemeten worden, dit verkleind de kans weer op mislukt beleid.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information